(ВІДЕО) Курсанти академії ДПСУ склали Військову присягу на вірність Українському народові

НАЗАД
31 серпня 2024 16:12

Сьогодні курсанти першого курсу Національної академії Державної прикордонної служби  зробили перший важливий крок у своїй службі — склали Військову присягу на вірність Українському народові!

Майбутні офіцери-прикордонники присягнули сумлінно і чесно виконувати військовий обов'язок, обороняти Україну, захищати її суверенітет, територіальну цілісність і недоторканність!

На урочистому заході були присутні заступник Міністра внутрішніх справ України Богдан Драпʼятий, народні депутати України, представники обласної та міської влади, керівники обласних правоохоронних органів та командири військових частин гарнізону.

Заступник Міністра внутрішніх справ України Богдан Драпʼятий привітав першокурсників зі знаковою подією в житті кожного військовослужбовця та зазначив, що  вибір професії прикордонника під час повномасштабної війни є свідченням морально-бойової стійкості, незламності та патріотизму гідних нащадків Київської Русі та Козаччини.

«Найкращою даниною пам'яті та вдячності захисникам України стане ваше сумлінне навчання, щоденна праця над собою та шанобливе ставлення до української культури та історії. Тільки освічена патріотична свідома та ініціативна людина, громадянин може бути носієм та захисником цінностей демократії та свободи», – зазначив Богдан Драпʼятий.

До присутніх довели вітальне відеозвернення заступника Голови Державної прикордонної служби України генерал-майора Сергія Сердюка, який побажав бути вірними синами своєї Батьківщини та сумлінними курсантами, які будуть віддано захищати Україну у майбутньому.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих героїв, які під час захисту кордонів рідної країни віддали найцінніше – своє життя.

Капелан Хмельницького гарнізону архімандрит Даніїл звершив молитву за українське воїнство. Також для першокурсників та гостей свята виступив оркестр академії.

Вітаємо курсантів з цією урочистою та важливою подією! Відтепер вони частина великої прикордонної родини! Бажаємо гідно продовжувати історію прикордонного війська та непорушно дотримуватися священних слів Військової присяги!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси